800 gr gemengd gehakt
½ bosje fijngehakte krulpeterselie
2 eidooiers
Peper en zout
1 klontje boter
2 fijngesneden uien
Scheutje balsamico-azijn
3 el Luikse siroop
3 blaadjes laurier
2 takjes tijm
½ liter kippenbouillon
2 sneden peperkoek
Bereiding :
Meng het gehakt met de krulpeterselie, voeg de eidooiers toe en kruid met peper en zout. Kneed goed door en draai er gelijke ballen van.
Laat de boter smelten in een diepe pan en kleur hierin de balletjes mooi bruin. Haal uit de pan en zet opzij.
Stoof de ui in dezelfde pan, voeg een scheutje balsamico-azijn, de Luikse siroop, laurier en tijm toe en laat even stoven. Overgiet met de kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg de balletjes en de sneetjes peperkoek toe en laat een 15-tal minuten sudderen op een zacht vuur.
Serveer met frietjes of aardappelkroketten.