6 eetlepels olijfolie
600 gr panklare prei-ringen
1 eetlepel kerriepoeder
600 gr ontdooide diepvries-kabeljauwfilet
2 eetlepels citroensap
200 ml crème fraîche
100 gr geraspte belegen kaas
600 gr koelverse krieltjes
1 eetlepel Provençaalse kruiden
Ook een Ingevette ovenschaal en keukenpapier
Bereiding (ca 25 minuten):
Verwarm de oven voor op 190°C.
Verhit de helft van de olijfolie en roerbak hierin de prei 3 a 4 minuten met de helft van de kerrie, kruid met zout en peper. Verdeel de prei over de ovenschaal.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf de vis in met citroensap, zout en peper. Leg de kabeljauw op de prei. Roer de rest van de kerrie door de crème fraîche en bestrijk de vis ermee. Bestrooi met de kaas en zet circa 15 minuten in het midden van de oven.
Verhit intussen de rest van de olijfolie en bak hierin de krieltjes met de kruiden goudbruin. Serveer de vis met de krieltjes.
TIP: vervang de kabeljauw door tilapia of pangasius.