1 maiskip CoqArdenne
100 gr gerookte Brugse ham
1 bussel lente-uitjes
1 verse knoflookbol
½ bussel rozemarijn
½ bussel oregano
½ bussel tijm
800 gr krieltjes
19 cl gevogeltefond
3 eetlepels olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de kip ‘ en crapaudine’ : verwijder de ruggengraat met een gevogelteschaar of een groot mes. Leg de kip open en steek met een mes in het been ter hoogte van de hals (tussen de 2 borsten) om het te breken, zodat je de kip volledig plat kunt leggen.
Bekleed een heel grote ovenschaal met bakpapier en leg er de kip in, met de velkant naar boven. Schik de gehalveerde krieltjes (met de snijkant naar onder), de ingekorte lente-uitjes en de hele ongeschilde teentjes knoflook rond de kip. Overgiet met de gevogeltefond en voeg de rozemarijn, de oregano en de tijm toe. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper, met zout en schuif 40 minuten in de oven.
Leg de hamsneetjes op de kip en laat nog 10 minuten bakken.
Dien heet op, met een grote salade.