20 grote scampi’s
4 courgettes
1 teentje knoflook
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte dragon
1 eetlepel fijngehakte koriander
1 eetlepel fijngehakte kervel + extra om af te werken
Handvol gehalveerde kerstomaatjes
2 dl room
3 eetlepels cognac
1 dl visbouillon
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding (40 minuten) :
Maak de scampi’s schoon en bak ze met de look mooi rozig in olijfolie. Kruid met peper en zout. Blus met cognac en laat de alcohol verdampen. Neem de scampi’s uit de pan en giet er de visbouillon in. Haal het vocht door een zeef en giet terug in de pan. Voeg de verse kruiden samen met de room toe en laat inkoken.
Snij de courgettes met de spiraalsnijder in lange reepjes. Dompel ze heel even in kokend water en laat ze schrikken in koud water.
Verdeel de courgettes over de borden en leg er de scampi’s op. Giet er de kruidensaus over. Garneer met extra kervel en kerstomaatjes.