600 gr pladijsfilets
100 gr bloem
2 eiwitten
100 gr wit broodkruim
400 gr witloof
1 appel
Sap van 1 citroen
2 eetlepels rozijnen
5 eetlepels mayonaise
1 eetlepel honing
2 eetlepels gehakte peterselie
Peper & zout
Bereiding:
Dep de vis droog. Kruid de filets met peper en zout. Doe de bloem, losgeklopte eieren en broodkruim in drie aparte kommetjes. Wentel de visfilets eerst in de bloem, dan in het ei en als laatste door het broodkruim. Druk zachtjes aan.
Maak het witloofslaatje. Snij de bittere kern uit de witloof en snipper het witloof fijn. Spoel de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in blokjes. Sprenkel er citroensap over. Meng 5 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel honing, de gehakte peterselie, rozijnen en kruid met peper en zout. Meng door het witloof en appelstukjes.
Frituur de stukken vis 4 à 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de fishsticks samen met het witloofslaatje en verse frietjes
TIP: met tongschaar, pieterman of kabeljauw zijn ze even lekker!