BENODIGDHEDEN VOOR PERSONEN
200 gr bruine suiker
4 eidooiers
1 el maiszetmeel
1 kaneelstokje,
1 citroenschil
500 ml melk
BEREIDINGSWIJZE
Klop in een pannetje 150 gr van de suiker met de eidooiers tot een schuimige massa.
Voeg het maiszetmeel, de kaneelstok en de citroenschil toe en giet er de melk bij.
Verwarm langzaam al roerend tot de crème begint in te dikken.
Haal de pan van het vuur.
Schep er met een schuimspaan de kaneelstok en de citroenschil uit en giet de crème in zes ovenvaste schaaltjes.
Laat ze afkoelen en zet 4 uur in de koelkast.
Strooi voor het opdienen de rest van de bruine suiker over de schaaltjes
Zet ze onder de grill tot de suiker een hard laagje karamel vormt.
Creme catalana wordt koud gegeten.
Als hij uit de oven komt trilt de pudding nog een beetje, maar hij stijft verder op terwijl hij koelt
De uren in de koelkast zijn dan ook echt NOODZAKELIJK