- 5 eidooiers
- 75 gr fijne witte suiker
- 25 cl melk
- 25cl room
- 1 vanillestokje
- 4 koffielepels rietsuiker
BEREIDINGSWIJZE :
Breng de melk en de room aan de kook met het vanillestokje. Haal van het vuur en laat 10 minuten trekken. Schraap het vanillemerg uit het stokje en doe het bij de melk.
Klop de eidooiers wit-schuimig met de suiker, giet er de kokendhete roommelk bij en roer krachtig. Zet de pan nog 1 minuut op het vuur, blijf roeren, maar laat niet koken.
Verdeel de crème over vuurvaste kommetjes, zet ze in een warmwaterbad en ongeveer 30 minuten in een warme oven van 175 °C. tot de crème gestold is en lichtjes meegeeft als u er met een vinger op duwt.
Laat minstens vier uur of liever nog een nacht afkoelen in de koelkast, want de crème moet IJSKOUD zijn. Strooi de rietsuiker op de crème, zet de kommetjes een paar minuten helemaal bovenaan in de oven onder de hete gril. Of karamelliseer de suiker met een brandertje.