200 gr pure chocolade
130 gr boter
200 gr bruine suiker
Snuifje zout
4 eieren
200 gr zelfrijzende bloem
Boter om de vorm in te vetten
Cacaopoeder om de springvorm mee te bestuiven
100 gr melkchocolade
Rechthoekige springvorm van 45 x 29 cm
Bereiding (25 min + 50 minuten in de oven) :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de pure chocolade au bain-marie.
Klop 200 gr boter samen met de bruine suiker en een snuifje zout in een kom gedurende 15 minuten tot een luchtige crème.
Klop er nu de eieren één voor één door. Zeef de bloem boven het mengsel en meng alles voorzichtig door elkaar. Spatel er de gesmolten pure chocolade door.
Vet de springvorm in met boter en bestuif met cacaopoeder. Lepel het cakebeslag in de vorm en bak het gedurende +/- 50 minuten in het midden van de oven gaar.
Neem uit de oven en laat de cake in de vorm minstens 1 uur afkoelen.
Smelt de melkchocolade au bain-marie. Bestrijk de bovenkant van de cake met de gesmolten melkchocolade. Serveer de rest van de gesmolten chocolade erbij als extra topping.
TIP: om te weten of de cake gaar is, steekt u een satéspiesje in het midden van de cake. Plakt er deeg aan, dan moet de cake nog even terug in de oven. Komt het spiesje er helemaal schoon uit, dan is de cake gaar.