450 gr kalkoenhaasjes
4 plakjes Belgische gedroogde of gezouten ham
80 gr oude kaas in plakjes
350 gr boerenkool of groenekool
2 kropjes little gum
10 steeltjes bieslook
1 sjalot
Kippenkruiden
Olijfolie
Peper en zout
*Voor de dressing :
1 teentje knoflook
1 el citroensap
60 gr gemalen oude kaas
2 ansjovisfilets
100 gr mayonaise
2 el yoghurt
1 kl mosterd
4 druppels worcestershiresaus
Peper
Bereiding :
Pel de sjalot en snipper ze heel fijn.
Verwijder de hard nerf van de kool en snij de kool in heel fijne stukjes.
Spoel de little gem en hak ‘m fijn. Hak ook de sprietjes bieslook fijn.
Hussel de groenten onder elkaar.
Bak de plakjes ham krokant in de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snij de kalkoenhaasjes in reepjes. Prik de reepjes op spiesjes en kruid ze me kippenkruiden, peper en zout.
Bak de kalkoenspiesjes in een scheutje olijfolie goudbruin en krokant.
Maak de dressing.
Pel en pers de knoflook.
Meng alle ingrediënten en mix ze fijn in de blender
Kruid de dressing met peper.
Serveer de boerenkoolsalade met de krokante ham, de spiesjes en de dressing.
Werk ze af met de plakjes oude kaas.