4 rundsburgers
4 sneetjes Ardense filet
20 gr jonge spinazieblaadjes
4 hamburgerbroodjes met sesam
4 sneetjes Maredsous Tradition
3 el olijfolie
Peper en zout
Voor de saus met Luikse siroop :
1 el rodewijn-azijn
1 el Luikse siroop
2 el ketchup
2 el worcestersaus
1 kl mosterd op oude wijze
Enkele druppels tabasco
Bereiding :
Haal de burgers 30 min op voorhand uit de koelkast.
Maak de saus met Luikse siroop : meng alle ingrediënten met een garde in een kom.
Verwarm de anti-aanbakpak op een vrij hoog vuur. Smeer de burgers in met olijfolie en schroei ze 1 min per kant dicht in de hete braadpan. Verlaag het vuur en bak de burgers naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
Snijd intussen de sneetjes Ardense filet in 2 en gril ze in een lichtjes geoliede braadpan. Snijd de broodjes in 2 en rooster ze met de snijkant naar onder op een grill of in een grote braadpan, zonder toevoeging van vetstof.
Snijd de sneetjes Maredsous in 2, leg ze op de burgers en laat 1 min rusten. Beleg de broodjes met de saus, de burgers, de sneetjes Ardense filet en de jonge spinazieblaadjes.