10 sneetjes wit- of bruinbrood, niet te vers
2 el zachte boter
1 tl olie
100 gr rauwe ham, in dunne reepjes
400 gr diepvriesspinazie (ontdooit)
4-5 eieren
200 ml crème fraîche
4 gekookte eieren
10 gr geraspte gruyère of jonge kaas
Ingevette springvorm van 24 cm doorsnede
Bakpapier
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit de olie en bak de ham knapperig.
Laat de spinazie uitlekken en knijp het vocht er zo veel mogelijk uit.
Klop de eieren in een kom los met de crème fraïche, zout en peper en schep de spinazie en ham erdoor.
Pel de gekookte eieren en halveer ze in de lengte.
Giet de spinazievulling in de vorm en leg de halve eieren in een cirkel erop.
Bestrooi met de kaas
Bak de taart in de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin.