80 gr rozijnen
400 gr (oud) volkorenbrood
2 rijpe bananen
500 ml amandelmelk
1 tl speculaaskruiden
1 snuifje zout
1 tl vanille-extract
1 Elstar-appel
1 cakevorm (25cm)
Bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
Doe de rozijnen in een kommetje met warm water en laat ze 10 minuten weken.
Scheur het brood in stukjes en doe het in een grote kom. Je kan de korstjes gewoon gebruiken.
Prak de bananen in een andere kom fijn en voeg hier de amandelmelk, speculaaskruiden, het zout en vanille-extract aan toe. Roer tot een glad beslag.
Giet de rozijnen af. Voeg de stukken brood en gewelde rozijnen toe aan het beslag en roer goed.
Snij de appel in blokjes en schep ze door het broodmengsel.
Schep het broodmengsel in de cakevorm en druk het plat met een spatel of de achterkant van een lepel. Bak de broodpudding 55 à 60 minuten in de oven. Let op ! Elke oven is anders, dus hou het goed in de gaten.
Laat de broodpudding een paar minuten afkoelen. Snij in stukken of schep met een lepel uit de cakevorm.