2 uien
1 broccoli
1 handvol bladpeterselie
1,5 l groente- of kippenbouillon
100 ml room
3 el olijfolie
Peper
Voor de ciabatta :
1 teentje knoflook
1 bosje verse basilicum
1 ciabatta om af te bakken
100 ml olijfolie
Bereiding :
Pel de uien en snij ze in grove stukken. Verdeel de broccoli in roosjes. Hak de peterselie fijn. Verhit de olijfolie in een kookpan en fruit de ui. Voeg de broccoli toe en laat op een laag vuur sudderen. Giet er de bouillon bij en laat ongeveer 20 minuten koken, of tot alles gaar is. Mix de soep met de staafmixer, kruid ze met peper en hou ze warm.
Voor de ciabatta: mix in een keukenrobot de knoflook met het basilicum en de olijfolie. Snij de ciabatta in sneetjes en borstel er de kruidenolie over. Rooster ze aan beide kanten kort in een pan.
Verdeel de soep over bowls, giet er een beetje room over en decoreer met peterselie. Serveer met de kruidenciabatta.