500 gr kabeljauwhaasje
250 gr aardappelen
500 gr zoete aardappelen
2 broccoli’s
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout
1 eetlepel mosterd
200 ml melk
100 gr grijze garnalen (optioneel)
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C en breng een grote pot water aan de kook.
Plaats de vis, in grote stukken gesneden, in een ovenschotel, leper er de olijfolie over en kruid met peper en zout. Plaats gedurende 20 minuten in de oven.
Snijd de aardappelen en zoete aardappelen in blokjes en de broccoli in roosjes.
Doe de aardappelen en de zoete aardappelen in het kokende water. Na 10 minuten voeg je ook de broccoli toe in dezelfde pot. Laat alles nog 4 minuten verder koken. Giet vervolgens het water af. Kruid de groenten en aardappelen met peper en zout. Voeg de mosterd en de melk toe. Pureer.
Ondertussen is de vis klaar. Dresseer de broccoli-puree op een bord met daarbovenop de vis en versier eventueel met wat garnaaltjes.
TIP : De broccoli-puree kun je gemakkelijk invriezen en is ook lekker bij een stukje kip of vlees.