200 gram diepvries bosbessen
250 gram speltbloem, type 630
50 gram fijne havervlokken
2 koffielepels bakpoeder
½ koffielepel baksoda
1 snuifje zout
1 koffielepel kaneelpoeder
2 eieren
150 gram suiker
1 eetlepel vanillesuiker
100 ml zonnebloemolie
250 ml botermelk
Poedersuiker
bereiding (circa 30 minuten):
Laat de bessen ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Vul de muffinvorm met papieren vormpjes.
Meng de bloem met de havervlokken, het bakpoeder, het baksoda, het zout en de kaneel.
Klop de eieren tot schuim met de suiker en de vanillesuiker. Roer de zonnebloemolie en botermelk erdoor. Doe de bessen en het bloemmengsel erbij en meng kort met een houten lepel. Vul er de muffinvormpjes mee en laat in 25 minuten goudbruin bakken in de oven.
Laat 5 à 10 minuten afkoelen in de vorm en leg ze dan op een rooster. Bestrooi ze met poedersuiker zodra ze helemaal afgekoeld zijn.