Voor de BALLETJES:
2 eieren
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
1,6 kg gemengd gehakt (rund/varken)
60 gr paneermeel
2 el gedroogde oregano
2 snuifjes chicivlokken
Peper en zout
Voor de SAUS:
2 uien
200 ml rode wijn
2 l passata
Een paar takjes tijm
2 tl paprikapoeder
2 snuifjes chilivlokken
2 tl suiker
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eieren los.
Pers de teentjes knoflook en hak de sjalotten fijn.
Meng alle ingrediënten voor de balletjes in een kom.
Rol balletjes van dit mengsel en leg die op de bakplaat.
Besprenkel ze met olijfolie en bak 20 à 30 minuten in de oven.
Maak intussen de saus:
snipper de uien en fruit ze in een kookpan met 2 el olijfolie.
Blus met de rode wijn en voeg alle andere ingrediënten voor de saus toe.
Kruid met peper en zout en laat met het deksel op de pan 15 minuten sudderen.
Verwijder de takjes tijm, leg de balletjes in de saus.