500 gr witte asperges
1 sjalot
2 el olijfolie
150 gr paneermeel
70 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 sneden Parmaham
150 gr mascarpone
1 snuifje nootmuskaat
1 citroen
1 bosje krulpeterselie
Peper en zout
Bereiding:
Schakel de ovengrill in. Snij de asperges. Pel en snipper de sjalot. Leg de asperges in een ovenschaal, strooi er de sjalot over en besprenkel met 1 el olijfolie. Kruid met peper en (een beetje) zout en gril 6 min in de oven.
Meng in een schaaltje het paneermeel met de Parmezaanse kaas en 1 el olijfolie. Bedek de asperges met de sneden Parmaham en schep er de mascarpone over. Kruid met nootmuskaat en bedek met het mengsel van paneermeel en Parmezaanse kaas.
Snij de citroen in schijfjes en verdeel ze over de schotel. Zet terug onder de grill en laat in 2 à 4 minuten goudbruin kleuren. Hak de peterselie fijn en strooi net voor het serveren over de gratin.