Ingrediënten voor 4 personen :
300 gr gerookte spekblokjes
1 fijngesnipperde ui
2 teentjes geperste knoflook
Olijfolie
4 fijn gesneden preistengels
200 gr risottorijst
600 ml groentebouillon
200 ml witte wijn
120 gr Parmezaanse kaas
4 el fijngehakte peterselie
1 klontje boter
Peper en zout
Bereiding :
Bak de spekjes tot ze mooi bruin zijn in een kookpot. Leg ze dan op een keukenpapiertje. Stoof daarna de look en ui glazig in dezelfde pot met wat olijfolie en voeg de prei toe.
Doe de risottorijst in de kookpot en roerbak kort mee. Zet het geheel onder met groentebouillon en witte wijn en laat 15-20 minuten pruttelen op een zacht vuur met het deksel op de pot. Roer regelmatig om zodat de rijst niet aanbakt.
Meng de Parmezaanse kaas, peterselie en boter onder de risotto en kruid naar smaak met peper en (een beetje) zout.