4 wraps
4 appelen
½ citroen
2 eetlepels boter
100 gr rietsuiker
1 koffielepel vanillesuiker
2 eetlepels pecannoten
1 koffielepel kaneel
2 kruidnagels
1 mespunt nootmuskaat
Vanille-ijs
Bereiding (25 min + 15 min oven) :
Verwarm de oven voor op 185°C. schil de appelen en snij in fijne blokjes. Verhit 1 eetlepel boter en bak daarin de appeltjes zacht. Voeg 2 à 3 eetlepels rietsuiker, ½ koffielepel kaneel, de vanillesuiker, de kruidnagels en een mespunt nootmuskaat toe. Laat zachtjes karamelliseren.
Verwijder de kruidnagel uit de pan. Hak de pecannoten grof en meng met de appeltjes.
Smelt 1 eetlepel boter. Wrijf hiermee de randen van de wraps in. Leg de 4 wraps dakpansgewijs op elkaar (laat ongeveer 2 cm overlappen). Beleg met gebakken appeltjes en rol voorzichtig op.
Besmeer de rol met gesmolten boter. Meng 1 eetlepel rietsuiker met ½ koffielepel kaneel en bestrooi de rol hiermee. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 à 15 minuten in de oven.