2 gelatineblaadjes
250 ml room
50 gr suiker
225 gr aardbeien
90 ml volle yoghurt
Eventueel ½ theelepel amandelaroma
Muntblaadjes om te garneren
4 glaasjes
Keukenpapier
Bereiding :
Week de gelatine circa 5 minuten in koud water.
Verwarm de room in een pan met de suiker tot de suiker is opgelost. Neem de pan van de warmtebron.
Pureer 125 gr gram aardbeien en zeef de puree.
Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de warme room. Roer zachtjes tot de gelatine is opgelost.
Voeg de helft van de room toe aan de aardbeienpuree en roer goed.
Leg 4 glaasjes schuin in de koelkast, ondersteunend door een prop keukenpapier.
Giet de aardbeien-panna cotta in de glaasjes, bijna tot aan de rand.
Laat de panna cotta zo schuin circa 2 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm het witte panna cotta mengsel en laat niet koken. Giet dit mengsel bij de yoghurt en voeg eventueel amandelaroma toe.
Zet de glaasjes rechtop en giet het witte mengsel voorzichtig in de glaasjes.
Laat de panna cotta rechtop nog 2 uur volledig opstijven in de koelkast.
Houd 4 aardbeien apart en pureer de rest van de aardbeien.
Verdeel deze puree over de panna cotta. Garneer met een aardbei en muntblaadjes.