Voor de korst:
80 gr boter
200 gr Petit-beurres
Voor de vulling:
400 ml volle room
70 gr bloemsuiker
1 zakje vanillesuiker
650 gr aardbeien
40 gr witte hazelnoten
80 gr amandelen
30 gr amandelschilfers
60 gr suiker
150 gr Petit-beurres
Bereiding:
Bekleed een vierkante bakvorm van 23 x 23 cm met bakpapier.
Smelt de boter. Mix de koekjes in de blender tot fijne kruimels. Voeg hier de gesmolten boter aan toe, meng goed en doe in de bakvorm. Druk goed aan met je handen en zet in de koelkast. Klop de volle room op met de bloem- en vanillesuiker. Snij de aardbeien in schijfjes. Rooster de hazelnoten, amandelen en amandelschilfers in een droge pan. Laat afkoelen en hak grof.
Verhit de suiker in een an en smelt tot karamel. Haal van het vuur, en voeg de noten toe. Meng meteen heel goed, stort het geheel op een vel bakpapier en laat afkoelen. Breek nadien in kleine stukjes.
Neem de bakvorm en leg een laagje aardbeien op de koekjesbodem. Spatel daarover een laagje room, gevolgd door de nootjes en een laagje Petit-beurres. Druk alles lichtjes aan en begin opnieuw meteen laagje aardbeien. Ga op die manier verder tot alles op is en eindig met een laagje nootjes.
Breek als laatste nog enkele Petit-beurres in stukken en steek ze willekeurig tussen de nootjes in de room.
Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast, verwijder de bakvorm en dien op.