2 kippenbouillonblokjes
4 dikke kruimige aardappelen
4 teentjes knoflook
4 lente-uien
120 gr mini-champignons
4 sneden rauwe ham
2 eetlepels plattekaas
100 ml bier Cornet Smoked
2 eetlepels bieslook
Boter
Arachide-olie
Peper
Voorbereiding: 35 min
Bereiding 30 min :
Verkruimel de bouillonblokjes in 1 liter heet water. Schil de aardappelen en snij ze in tweeën. Snij de lente-uien in ringen en pel de knoflook. Verhit een scheutje arachide-olie in een kookpan, fruit de lente-ui en pers er de knoflook bij. Voeg de aardappelen toe en giet er de bouillon bij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen.
Bak intussen de champignons goudbruin in een klontje boter. Kruid ze op het einde met peper. Snij de ham in dunne reepjes en rooster ze krokant in een pan zonder vetstof.
Schep de plattekaas door de soep en mix ze glad. Giet er het bier bij en laat nog 2 min koken. Proef en breng eventueel verder op smaak. Verdeel de soep over diepe borden en werk af met de champignons, de ham en de fijngesneden bieslook.