10 gr peterselie
½ kippenbouillonblokje
600 gr kipfilets
1 ui
500 gr courgettes
8 aardappelen
400 gr broccoli
200 ml room
2 teentjes knoflook
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding :
Hak de peterselie fijn.
Los het bouillonblokje op in 250 ml kokend water.
Snij de kipfilets in dunne sneetjes. Pel en snipper de ui.
Snij de courgettes in kleine blokjes.
Prik de aardappelen hier en daar met een vork en leg ze in een schaal voor de microgolfoven.
Besprenkel ze met olijfolie en kook ze 15 minuten in de microgolfoven op volle kracht. Dek ze daarbij niet af.
Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze in gezouten kokend water.
Fruit de ui op een laag vuur in een scheutje olijfolie.
Leg er de kip en de courgetteblokjes bij en laat 5 minuten meebakken.
Giet er de bouillon bij en laat inkoken.
Voeg vervolgens de room toe en pers er de knoflook bij. Meng goed.
Maak in de aardappelen bovenaan een lange insnijding maar snij niet helemaal tot onderaan.
Leg op elk bord 2 aardappelen en duw ze bijna volledig open.
Bedek ze met de kip met romige saus, serveer er de broccoli bij en garneer met de peterselie.