100 gr pure chocolade
6 eieren
180 gr suiker
135 gr gezeefde bloem of bakpoeder
2,5 dl room
1 potje kersenjam met hele kersen
1 pot uitgelekte ontpitte krieken op siroop
Chocoladekrullen
Bereiding
Breek de chocolade in stukjes en laat au bain-marie smelten.
Splits de eieren en klop de eierdooiers luchtig met de suiker. Klop de eiwitten stijf.
Meng de eierdooiers met de chocolade, de bloem en de gist. Spatel de eiwitten door het beslag
Giet het beslag in een beboterde en bebloemde springvorm. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
Ontvorm en laat volledig afkoelen. Snij de taart dan overlangs in tweeën.
Klop de room lobbig en laat een kwartier opstijven in de koelkast.
Besmeer de onderste helft van de taart met kersenjam en vervolgens met een flinke laag room.
Leg zoveel mogelijk krieken op de room.
Zet de bovenkant van de taart op de krieken en smeer wat room op de bovenkant.
Versier met chocoladekrullen.