1 kleine geschilde watermeloen zonder pitjes
8 ingekruiste tomaten
1 kleine of 1 halve komkommer
Bosje basilicum
1 lente-/bosui
Sap van 1 citroen of 2 limoenen
peper
6 glazen
Bereiding (ca. 20 minuten):
Snijd de helft van de watermeloen in grove stukken en snijd de andere helft in kleine blokjes. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water. Pel ze en snijd 2 tomaten in kleine blokjes en snijd de rest in grove stukken.
Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes en snijd de rest in stukken. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en hak de rest fijn. Snijd de bosui in stukken.
Pureer de grove stukken watermeloen met de grove stukken tomaat en komkommer, de grof gehakte basilicumblaadjes en de bosui. Breng op smaak met peper.
Schep alle ingrediënten door elkaar en zet deze tomatensoep circa 30 minuten in de koelkast. Zet intussen 6 lichtbevochtigde glazen in de diepvries. Serveer de soep in de koude glazen