- 4 Kipfilets
- 2 plakken belegen kaas
- 4 flinterdunne plakken parmaham,
- 2 eieren
- 180 gr paneermeel
- 60 gr bloem
- 50 ml olijfolie
- 30 gr boter
- peper van de molen en zout
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de voor op 170 graden
Snij de kipfilets horizontaal open
Leg ze op je werkvlak, tussen twee vellen plasticfolie.
Klop ze wat platter met een deegrol
Kruid met peper en zout.
Leg in het midden van de kipfilets een plak ham.
Snij de plakken kaas doormidden
Verdeel over de kip
Plooi de kipfilet weer dicht. Steek vast met prikkers.
Klop de eieren los in een diep bord, doe de bloem in een tweede bord en het paneermeel in een derde.
Haal de kipfilets achtereenvolgens door de bloem, de eieren en het paneermeel.
Haal ze dan nog eens door het ei en het paneermeel.
Verhit de olie en de boter in een grote ovenvaste pan.
Bak de cordon bleu in 3@4 minuten, goudbruin op middelhoog vuur.
Gaar het vlees in de pan nog 10 minuten in de oven.
Lekker met pasta en boontjes.