600 gr dikke gekruide worstjes
700 gr krieltjes
2 pastinaken
4 wortelen
3 peren
Enkele blaadjes verse salie
Enkele takjes verse tijm
4 el olijfolie
Peper en zout
Voor de kruidenmayo :
2 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt
Enkele takjes verse bladpeterselie
Enkele takjes verse dragon
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de krieltjes, de wortelen, de pastinaken en de peren en snij ze in stukken.
Stort alles op een bakplaat, bedruppel met de olijfolie en kruid met peper en zout.
Draai de worstjes telkens in 2 kleinere worstjes en leg ze bij op de bakplaat. Leg de salieblaadjes en de tijm ertussen en roer alles goed om.
Zet de bakplaat zo’n 25 à 30 minuten in de oven tot alles mooi gaar is.
Maak intussen de kruidenmayonaise. Hak de kruiden fijn en meng ze onder de mayonaise en Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.
Haak de bakplaat uit de oven en serveer met de kruidenmayonaise.