BENODIGDHEDEN
VOOR TWEE PERSONEN ALS HOOFDGERECHT
OF
VOOR VIER PERSONEN ALS BIJGERECHT
750 gr komkommer
1 1/2 theel. zout
1 1/2 arachideolie
3 eetl grofgesneden knoflook
500 gr varkensgehakt
2 eetl fijngesneden koriander
2 eetl sojasaus,
2 eetl oestersaus
2 theel suiker
1/2 dl zelfgetrokken kippenbouillon
'n handjevol korianderblad voor de garnering.
BEREIDINGSWIJZE
Schil de komkommers
Halveer ze in de lengte en schrap met een theelepel de zaadjes eruit.
Snijd de komkommerhelften in circa 2 cm dikke schijfjes.
Bestrooi ze met het zout en schep goed om.
Doe ze in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
Spoel de blokjes komkommer af onder de koude kraan en dep
ze droog met keukenpapier.
Zet de wok op een hoog vuur tot hij heet is
Giet de olie erin
Roerbak de knoflook 30 seconden
Roerbak het varkensgehakt ongeveer 3 minuten.
Voeg de koriander, de sojasaus, de oestersaus, de suiker en de bouillon toe.
Roerbak nog drie minuten.
Voeg tenslotte de blokjes komkommer toe en roerbak nog vijf minuten.
Schep in een warme schaal
Garneer met de koriander
Serveer eventueel met rijst.
Dit snelle gerecht vraagt weinig tijd en is makkelijk te maken.