1,5 kg witloof (mogen restjes van witloof zijn)
1 ui
1 preiwit
1 bloemige aardappel,
enkele sprieten bieslook
1 laurierblad
blauwe schimmelkaas
2 l groentenbouillon,
2 el boter
peper en zout.
BEREIDINGSWIJZE :
Pel de ui en snipper fijn
Maak de prei schoon, snipper het wit fijn
Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Zet een grote pot op het vuur met 1 el boter.
Stoof de ui, de prei en de aardappel erin zonder te kleuren
Snijd het witloof in kleine stukjes en voeg toe, samen met het laurierblad en kruid met peper en zout.
Bevochtig met de groentebouillon
Breng aan de kook.
Laat 20 minuten op een zacht vuurtje koken
Mix de soep fijn met een klontje boter erbij
Haal de soep nadien door een zeef.
Verdeel de soep over de kommetjes
Werk af met een stukje blauwe schimmelkaas
Versnipper er nog wat bieslook over.