200 gr frutti di mare (diepvries)
300 gr kabeljauwfilets (versmarkt)
400 gr rapen
4 stengels groene selder
2 wortelen
1 prei
1 plantje bieslook
800 gr aardappelen
2,5 dl room 7 % V.G.
2 el boter
2 el vloeiende bloem
2 blokjes visbouillon
Zwarte peper van de molen
Zout
Bereiding :
Schil de aardappelen en snij in stukken van 2 à 3 cm.
Schil de wortelen en snij in blokjes. Schil de rapen.
Snij in 2 en daarna in fijne halve-maantjes.
Snij de stengels selder in de lengte in 2 en daarna fijn.
Los de bouillonblokjes op in 7,5 dl heet water.
Kook de aardappelen +/- 15 minuten in lichtgezouten water. Giet af.
Smelt intussen de boter in een kookpot met dikke bodem.
Stoof de wortelen, de rapen, de prei en de selder 5 minuten.
Bestrooi met de bloem en laat nog even stoven.
Overgiet met de vis bouillon en laat 10 minuten afgedekt sudderen op een zacht vuur.
Snipper het bieslook fijn. Snij de vis in porties van +/- 5 cm.
Voeg de room, de diepgevroren zeevruchten en de helft van het bieslook toe aan de groenten.
Kruid met peper en zout. Warm nog even zachtjes op (de bereiding mag niet koken).
Voeg de vis toe aan de groenten en laat nog 5 à 8 minuten sudderen op een heel zacht vuur.
Roer niet meer, anders valt de vis uit elkaar.
Bestrooi de aardappelen met de rest van het bieslook en kruid met peper en zout. Serveer in diepe borden met de waterzooi.