300 gr zelfrijzende bloem
2 eieren
1 snuifje zout
100 gr boerenboter
75 gr suiker
250 ml melk
Voor de topping:
100 gr gesmolten witte chocolade
100 gr gesmolten melkchocolade
100 gr gesmolten zwarte chocolade
Vers fruit in stukjes gesneden: aardbeien, blauwe bessen, banaan..
Fijngehakte noten: bresilienne, hazelnoten, pistache..
Verschillende kleuren sprinkels
Bereiding:
Smelt de boter en klop met behulp van een garde op met de suiker en het zout.
Voeg de eieren toe met de helft van de melk en roer de bloem voorzichtig ondet het deeg met een spatel.
Doe tot slot de rest van de melk erbij en meng alles tot een glad beslag, zet het deeg gedurende 30 minuten in de koelkast en verwarm ondertussen het ijzer.
Smeer het wafelijzer in met boter en leg er het deeg in hoopjes op, doorprikt met een lollystokje.
Bak de wafellolly’s gedurende een 5-tal minuten goudbruin en leg op een plateau of rooster. samen met de kommetjes chocoladesaus en toppings.
Laat iedereen zijn wafellolly naar hartenlust versieren met chocoladesaus en topppings naar keuze.