1 kg vleesbrood varken (beenhouwerij)
1 andijvie
800 gr aardappelen
3 uien
4 koffielepels mosterd
4 el boter
Peper en zout
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zet het vleesbrood 1 uur in de voorverwarmde oven.
Snij intussen de andijvie in fijne reepjes en de uien in fijne ringen.
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze +/- 20 minuten in lichtgezouten water.
Voeg de laatste 5 minuten de andijvie toe.
Giet af en kruid met peper en zout.
Prak grof.
Smelt de boter in een kookpot en stoof de uienringen +/- 10 min goudbruin op een zacht vuur.
Haal het vleesbrood uit de oven en snij in fijne sneetjes.
Serveer met de gebakken uienringen, de andijviestoemp en de mosterd.