1 witte preistronk
Boter
300 ml room
1 takje tijm
2 laurierblaadjes
200 gr zalmfilet in stukken
200 gr kabeljauwhaasje in stukken
200 gr tongrolletjes in stukken
200 gr lotte in stukken
4 grote scampi’s
200 gr gepelde grijze garnalen
120 gr geraspte gruyère
1 stokbrood
Peper en zout
Bereiding:
Spoel de prei en snijd het wit fijn. Stoof in 1 eetlepel boter en voeg de room, tijm en laurier toe. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten zachtjes stoven.
Leg de vis bij de saus (de scampi’s en garnalen niet) en laat onder deksel nog 10 minuten verder garen.
Verwarm de grill van de oven voor. Bak de scampi’s in een pannetje met boter. Kruid met peper en zout.
Doe de vis en de saus in een grote ovenschotel, leg er de scampi’s en de garnalen bij. Strooi de geraspte kaas erover en zet 4 à 5 minuten onder de grill. Serveer met stokbrood.