250 gr champignons
1 prei
2 eieren
1 kg bloemige aardappelen
500 gr kabeljauw
1 teentje knoflook
3 sjalotjes
300 ml witte wijn
200 ml room
100 gr gemalen kaas
Boter
Peper en zout
Bereiding:
Snijd de champignons in schijfjes. Hak de prei fijn en was deze onder koud, stromend water. Laat uitlekken. Stoof de groentjes kort aan in een klontje boter en kruid met peper en zout. Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten. Pel ze en snijd ze fijn.
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Giet ze af.
Snijd de vis in stukjes. Smelt een klontje boter in een pan en stoof er een teentje knoflook en één sjalotje in aan. Voeg de stukjes vis toe en laat ze garen. Doe daarna de stukjes ei erbij. Meng de vis met de aardappelen en stamp fijn. Breng op smaak met peper, zout en een klontje boter.
Doe de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Hak de overige twee sjalotjes fijn en doe ze samen met de witte wijn in een steelpannetje. Laat wat inkoken, voeg de room toe en laat opnieuw een beetje inkoken.
Neem een grote ovenschaal. Spuit rond-om-rond toefjes van de puree met de vis. Leg in het midden de groentjes en overgiet met de saus. Bestrooi met de gemalen kaas.
Zet de ovenschotel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.