1 rol kant-en-klare filodeeg
100 gr zalmfilet
100 gr wittevisfilet
1 dun preiwit
2 lente-uien
1 teentje knoflook
50 ml witte wijn
200 ml visfond
100 ml volle room
80 gr geraspte emmentaler
1 koffielepel maïszetmeel
60 gr boter + extra
Nootmuskaat
Peper en zout
Een cupcake-vorm
Bereiding: (ongeveer 20 min):
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de prei en snij hem in heel fijne brunoise. Pel en plet de knoflook. Smelt een klontje boter en bak hierin de prei zacht. Voeg de knoflook toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Doe de witte wijn, visfond en room in een steelpannetje en laat inkoken tot de helft. Los het maïszetmeel op in 2 eetlepels water. Voeg toe aan de saus en laat de saus indikken. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.
Snij de vellen filodeeg in vierkantjes die dubbel zo groot zijn als de opening van de cupcake-vormpjes. Smelt 60 gr boter. Vet de cupcake-vormpjes in met de boter en beleg met 2 vierkantjes filodeeg. Wrijf in met gesmolten boter en beleg opnieuw met 2 vierkantjes filodeeg.
Snij de vis in heel fijne blokjes. Leg in elke cupcake-vorm een beetje vis en wat prei en overgiet met wat suas. Strooi er wat geraspte emmentaler over. Bak 20 min in de over.
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne reepjes. Leg ze in ijswater tot ze krullen. Serveer het vispannetje warm of lauw, afgewerkt met lente-ui.