100 gr vers of oud wit brood, zonder korst (of panko)
1 citroenzeste
4 eetlepels olijfolie
½ theelepel Aleppo-chilivlokken (of andere chili-vlokken naar smaak)
Handvol fijngesneden koriander (of platte peterselie)
400 gr wittevisfilets
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Hak het brood zo fijn mogelijk met een mes of in de keukenmachine.
Meng het broodkruim met de citroenzeste, olijfolie, chilivlokken, koriander, ¼ theelepel zout en flink wat peper.
Bestrijk een ovenschaal met een scheutje olijfolie en schik daarin de visfilets. Strooi wat peper en zout over de visfilets. Schep het broodkruimmengsel over de visfilets en duw het een beetje aan met je handen. Het is niet erg als een deel van de kruimels naast de visfilets valt.
Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de visfilets.
Dien op met stamppot, een frisse salade of wat gegrilde groenten.