- 600 gr varkensmignonetten
- 1 broccoli
- 600 gr aardappelen
- 1 teentje knoflook,
- 2,5 dl room
- 2,5 dl halfvolle melk
- 150 gr geraspte kaas naar keuze
- 2 el boter,
- 2 ele mosterd
- peper en zout.
BEREIDINGSWIJZE
Schil de aardappelen en snij in gelijke dikke schijfjes
Verdeel de broccoli in roosjes en hak fijn.
Verwarm de oven voor op 180°.
Pel het teentje knoflook en snij in twee.
Wrijf de ovenschaal ermee in.
Vet daarna de ovenschaal in met 1 eetlepel boter.
Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de ovenschaal en bestrooi met de fijngehakte broccoli.
Meng de melk met de room en de mosterd.
Kruid goed met peper en zout.
Giet in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet ongeveer 35 min. in de oven.
Smelt 1 el boter in een braadpan en bak de mignonetten 4 min aan elke kant.
Kruiden met peper en zout