800 gr varkenshaasje
2 eetlepels fijngehakte dragon
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eetlepels fijngehakte kervel
2 eetlepels fijngehakte bieslook
1 teentje geperste knoflook
4 eetlepels paneermeel
1 eetlepel mosterd
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Boter
Peper & zout
Voor de groentemix:
2 rode paprika’s in reepjes
1 geschilde pastinaak in dunne schijfjes
1 rode ui in halve maantjes
4 geschilde, vastkokende aardappelen in dunne schijfjes
2 theelepels gedroogde oregano
Olijfolie
Bereiding (40 min) :
Kruid het vlees met peper en zout en bak aan alle kanten even aan in hete boter. Laat het vlees wat afkoelen en leg in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180°C. Hussel voor de groentemix alle ingrediënten met een scheut olijfolie onder elkaar. Kruid met peper en zout en zet 30 minuten in de oven. Schep regelmatig om.
Maak een mengsel van de fijngehakte kruiden, knoflook, paneermeel, mosterd, Parmezaanse kaas, 50 gr boter, peper en zout. Verdeel het mengsel over de bovenkant van het vlees en druk goed aan. Zet 20 minuten in de oven tot de kruidenkorst goudbruin is.
Haal het vlees uit de oven en laat 5 minuten onder aluminiumfolie rusten. Snij daarna in schijven. Serveer er de groentemix bij.