½ komkommer
500 ml Griekse yoghurt (10% vet)
3 à 4 teentjes knoflook
1 scheut olijfolie (extra vierge)
½ el dille
1 tl munt
½ uitgeperste citroen
Snuifje zout
Gemalen zwarte peper
Bereiding :
Was en snij de komkommer en rasp in grove reepjes. Laat de komkommer goed uitlekken. Druk met de bolle kant van een soeplepel de komkommerreepjes tegen de wand van het vergiet of de zeef om dit proces te versnellen.
Doe de yoghurt in een mengkom en voeg 1,5 à 2 teentjes geperste knoflook toe.
Voeg een flinke scheut olijfolie toe. Strooi vervolgens de kruiden over het mengsel.
Voeg tot slot het sap van een halve citroen toe. Als laatste meng je de uitgelekte komkommer door het yoghurtmengsel. Meng het geheel voorzichtig. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Laat de tzatziki enkele uren in de koelkast op smaak komen.