1 rol bladerdeeg
1 ei
1 teentje knoflook
2 uien
1 kg tomaten
1 el tomatenpuree
1,5 l groentebouillon
150 ml room
2 el olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg het bladerdeeg met zijn bakpapier open op een bakplaat en snij er met een uitsteekvorm sterren uit.
Klop de eidooier los met 1 el water. Borstel over het deeg en bak 15 minuten in de oven.
Pel de knoflook en de uien. Snij de uien en de tomaten in grove stukken. Snipper de knoflook.
Verhit de olijfolie in een grote kookpan en fruit de knoflook, de uien en de tomatenpuree. Laat even sudderen en voeg de tomaten toe. Laat kort sudderen en giet er vervolgens de bouillon bij.
Laat 25 minuten koken.
Mix de soep fijn, roer er de room onder, kruid met peper en zout en serveer met de deegsterren.