600 gr minuutsteak
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 pastinaak
100 gr spruitjes
Enkele takjes tijm
Handvol spinazie
60 gr rucola
1 boerenbroodje
Olijfolie
Peper & zout
Voor de saus:
250 gr kastanje-champignons in plakjes
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eetlepels groene peperkorrels
250 ml room
Boter
Peper & zout
Bereiding (ongeveer 45 minuten):
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pastinaak en raapjes in plakjes. Snij de rode ui in ringen. Halveer de spruitjes. Hussel alle groenten met een scheut olijfolie, de geperste look en de takjes tijm. Kruid met peper en zout. Verdeel alles in een ovenschaal en zet 25 minuten in de oven.
Breng het vlees op kamertemperatuur. Verhit een klont boter en bak er de biefstukjes 1 minuut langs elke kant in aan. Kruid met peper en zout. Laat het vlees even onder aluminiumfolie rusten. Doe de peperkorrels en champignonplakjes in de pan met het bakvet en bak enkele minuten op hoog vuur. Giet er de room bij en laat goed opwarmen, zonder te koken. Roer er de peterselie onder en kruid eventueel bij met peper en zout.
Snij dikke boterhammen van het brood. Bedruppel het brood met wat olijfolie en toast ze langs beide zijden in een hete grillpan. Leg telkens 2 sneden brood op elk bord. Verdeel er wat spinazieblaadjes over, leg er een minuutsteak op, schep er de oven-geroosterde groenten op en giet er de saus over. Werk af met de rucola en serveer meteen.