70 gr boter + extra
125 gr bloem + extra
1 ei
100 gr suiker
2 el vanillesuiker
125 gr amandelpoeder
2 kl bakpoeder
250 gr yoghurt
12 pralines
Voor de afwerking :
150 gr mascarpone
30 ml amandellikeur
1 el suiker
2 el cacaopoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Smeer een cupcakevorm voor 12 stuks in met boter en bestrooi met bloem.
Laat de boter smelten in een steelpannetje, op een laag vuur.
Klop het ei los met de suiker en de vanillesuiker.
Roer de boter erdoor.
Meng de bloem met de amandelpoeder en het bakpoeder.
Roer het afwisselend met de yoghurt door het deeg.
Vul de vormpjes ongeveer voor de helft en leg er telkens een praline in.
Verdeel de rest van het deeg erover en bak in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven. Laat de cakejes afkoelen en haal ze dan uit de vorm.
Meng de mascarpone met de likeur en de suiker voor de afwerking.
Doe het mengsel in een spuitzak met een kleine ronde opening en versier de cupcakes met kleine dotjes.
Bestrooi met de cacaopoeder en serveer.