1 kleine appel
200 gr braambessen
1 eetlepel maïszetmeel
2 eetlepels suiker
1 mespuntje kaneel
2 rollen kant-en-klaar bladerdeeg
1 losgeklopte eierdooier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appel en snij in hele fijne blokjes. Halveer de braambessen. Meng de appel met de braambessen, het maïszetmeel, 1 eetlepel suiker en een snuifje kaneel.
Snij of duw 16 cirkels van ongeveer 10 cm doorsnede uit de bladerdeegvellen. Lepel in het midden van de 8 cirkels wat van de fruitmix. Duw de randen goed aan, kwast de bovenkant in met de losgeklopte eierdooier en bestrooi met wat suiker en kaneel.
Schuif de minitaartjes zo’n 20 tot 25 min in de voorverwarmde oven.
TIP: gebruik een dresseerring of, nog makkelijker, een gewoon drinkglas om het deeg voor deze taartjes uit te steken.