125 gr blauwe bessen
150 gr boter
3 eieren
1 rol bladerdeeg (versmarkt)
120 gr amandelpoeder
150 gr abrikozencompote (bokaal)
100 gr vloeibare honing
120 gr zelfrijzende bloem
2 el bloemsuiker
1 snuifje zout
Bereiding (15 min + 45 min in de oven)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur. Laat lichtjes afkoelen.
Meng de bloem met het amandelpoeder en het snuifje zout.
Voeg de eieren en de honing toe en meng.
Giet er beetje bij beetje de boter bij en mix tot een glad deeg.
Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm van 24 à 26 cm.
Prik er een paar keer in met een vork.
Besmeer het bladerdeeg met de abrikozencompote en overgiet met het honingmengsel.
Verdeel de blauwe bessen over de taart.
Zet +/- 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Dek de laatste 10 minuten de taart af met aluminiumfolie.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Bestrooi met de bloemsuiker.