1 kg runderstoverij in blokjes
3 uien
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
400 ml bruin trappistenbier
2 sneetjes oud brood
1 eetlepel mosterd
1 koffielepel azijn
50 gr boter
Bruine roux
Peper & zout
Bereiding (30 minuten + 1 à 1,5 uur sudderen) :
Pel de uien en snij ze in ringen. Bak de blokjes rundvlees in porties aan in de helft van de boter. Haal ze uit de pan.
Doe de rest van de boter in dezelfde pan en bak er de uien in. Voeg de azijn toe. Zodra de uien mooi kleuren, doe je het vlees weer in de pan. Blus met de trappist. Voeg de laurier en de tijm toe.
Smeer de mosterd op de sneetjes brood en leg ze op het vlees. Zet het vuur zachter, doe het deksel op de pot en laat 1 uur tot 1u30 sudderen. Roer regelmatig om.
Kruid het vlees met peper en zout en bind de saus eventueel met een bruine roux.
TIP: lekker met handgesneden friejtes en een toefje veldsla.