4 kippenbouten
1 prei-stengel, in ringen gesneden
200 gr champignons
500 gr vastkokende aardappelen, geschild en in hapklare stukken
2 teentjes geperste knoflook
Enkele takjes tijm
1 eetlepels fijngehakte dragon
4 plakjes klein gesneden gerookt spek
125 ml droge, witte wijn
250 ml kippenbouillon
120 ml room
1 eetlepel bloem
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
Kruid de kippenbouten met peper en zout, bestuif met wat bloem en bak ze aan alle kanten goudbruin in olijfolie. Schep uit de pan.
Bak de prei, look en spek in dezelfde pan goudbruin. Doe er de kip terug bij.
Halveer de grootste champignons en voeg alles bij de kip. Bak 2 minuten verder.
Voeg de aardappelen, wijn, bouillon, tijm en dragon toe en laat 30 minuten op een laag vuur sudderen tot de kip zacht is.
Roer er tot slot de room door. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.