600 gr kalfsgehakt
200 gr rundergehakt
3 paprika’s
250 gr champignons
1 ui
1 ei
200 ml room
Boter
150 gr paneermeel
1 el tomatenpuree
200 ml kalfsfond
1 el ketchup
1 el bloem
Cayennepeper
Zout
Bereiding
Meng de twee soorten gehakt met het ei en het paneermeel en kruid indien nodig bij met peper en zout.
Rol balletjes en bak ze rond-om-rond bruin en gaar in een klontje boter.
Pel en snipper de ui, snij de paprika’s in reepjes en de champignons in schijfjes.
Stoof de ui zo’n 5 minuten op een zacht vuurtje.
Doe de paprika en champignons erbij, bak ze gaar en kruid met peper en zout.
Voeg de bloem, ketchup en tomatenpuree toe en roer 1 minuut.
Giet dan de kalfsfond erbij en laat even inkoken, voeg de room toe en laat nog even meekoken.
Kruid met een snuifje cayennepeper en zout.
Voeg de gehaktballetjes toe en laat ze nog opwarmen in de saus.
Lekker met kroketjes of aardappelpuree.