4 kalfs-chipolata’s
1 kg aardappelen
2 rode uien
1 teentje knoflook
Enkele takjes verse kruiden voor de afwerking (bv tijm, oregano…)
125 gr mozzarella
150 ml melk
1 blik (400 gr) witte bonen
1 blik (350 gr) kerstomaatjes
2 eetlepels boter
Olijfolie
Arachide-olie
Peper en zout
Bereiding (+/- 45 minuten) :
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
Pel intussen de rode uien en snij ze in halve ringen. Pel de knoflook en snipper hem fijn.
Stoof de rode ui en de knoflook aan in een diepe pan met wat olijfolie. Voeg het blik kerstomaatjes en de witte bonen toe en laat even stoven. Kruid met peper en zout. Hou warm.
Giet intussen de aardappelen af en meng er de melk en de boter onder. Plet tot een mooie stoemp met de pureestamper en kruid met peper en zout. Hou warm.
Bak de kalfs-chipolata’s in een pan met wat arachide-olie.
Laat de mozzarella uitlekken en snij in blokjes.
Serveer de stoemp in diepe borden en schep er wat van de tomaten-bonenstoverij op. Leg er de kalfs-chipolata’s bij. Werk af met enkel stukjes mozzarella, wat extra olijfolie en verse kruiden.