- 4 biefstukken van 150 gr.
- 800 gr frietaardappelen
- 3 el kappertjes op azijn
- 2 augurken op azijn
- 8 kleine tomaten
- 8 shitake paddenstoelen
- 1 kleine rode ui
- 1 el peterselie
- 10 el broodkruim
- olijfolie
- frituurolie
- peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
Laat het vlees eerst een halfuur op kamertemperatuur komen, verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de shiitake schoon en haal de steeltjes eruit, pel de ui, hak de steeltjes en de ui fijn. Meng de gehakte shiitake en de ui met het broodkruim, vier eetlepels olijfolie, peper en zout. Vul er het shiitakehoedje mee, leg ze op een ingevette bakplaat, en zet 20 minuten in de oven. Schil de aardappelen en snij in frietjes, spoel met koud water en dep goed droog. Verwarm de frituurpan voor op 165°C., bak de frietjes er in voor, in porties. Laat ze vijf minuten garen tot ze "zingen, laat uitlekken in een vergiet. Bestrijk de steaks met olie en bak ze in de grillpan, 3 à 5 minuten aan elke kant en kruid met peper en zout. Hak de kappertjes en de augurken fijn, meng met de peterselie, vier el olie en breng op smaak met peper. Verhoog de temperatuur van de frituurpan tot 180° en bak de frietjes in 2 minuten krokant, in porties en schud ze op in een vergiet. Verdeel de steaks over de borden, lepel er wat van de kappertjesolie over en serveer met de gevulde champignons, de tomaten en de frietjes.