1 kg aardappelen
1 teentje knoflook
400 gr spinazie
2 eetlepels boter
100 ml melk
50 ml witte azijn
4 eieren
150 gr fijngesneden champignons (mix)
Olijfolie
Zout en peper
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af. Pel en snipper de knoflook. Hak de spinazie fijn. Fruit de knoflook en de spinazie in een braadpan met wat olijfolie. Meng de spinazie met de aardappelen, de boter, de melk, zout en peper en plet grof. Zet opzij.
Breng een pan water aan de kook en giet er de azijn bij. Zet het vuur laag en pocheer de eieren een na een, elk 3 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de champignons op een hoog vuur. Kruid op het einde met zout en peper.
Verdeel de stoemp over de borden en werk af met champignons en een ei. Kruid met zout en peper en serveer.